Vrácení daní z Rakouska - formuláře a podklady

Základním dokumentem, který k vrácení daní z Rakouska budete určitě potřebovat, je roční zúčtování příjmů. Nazývá se Lohnzettel (resp. L16) a jedná se o formulář, který uvádí výši příjmů ze zaměstnání během konkrétního kalendářního roku.

Povinnost vystavit vám ho má váš rakouský zaměstnavatel.

Pokud tento dokument nemáte, za jistých podmínek vám s jeho získáním umíme pomoci - za poplatek. Případně si o něj můžete požádat sami na vlastní pěst. Pokud se tak rozhodnete, doporučujeme si přečíst náš blog: Jak získat chybějící potvrzení o příjmech na vlastní pěst? 

Velmi důležité Pokud jste v kalendářním roce pracovali pro více zaměstnavatelů, budete potřebovat Lohnzettel od každého z nich.

Za určitých podmínek můžete při žádosti o vrácení daně z Rakouska použít místo formuláře Lohnzettel i poslední výplatní pásku od každého zaměstnavatele (s kumulativními příjmy). Pokud si nejste jisti, zda tyto podklady máte, neváhejte nás kontaktovat.

Nechte si zpracovat žádost o vrácení daní ze zahraničí u odborníků v TJ-Legal.

Co ještě budu potřebovat?

K úspěšnému podání rakouského daňového přiznání budete nutně potřebovat i formulář Bescheinigung EU / EWR, takzvaný formulář E9. Opět o něj můžete požádat sami, případně vám s tím umíme pomoci.

Formulář E9 a Lohnzettel jsou alfou a omegou úspěšného získání daní z Rakouska. Za jistých podmínek však budete potřebovat i další formuláře, respektive podklady.

A to konkrétně tehdy, pokud si plánujete uplatnit odpočitatelné položky (a tím pádem ve finále zvýšit daňový přeplatek).

Které odpočitatelné položky můžete využít v rakouském daňovém přiznání? Například za dojíždění za prací či ubytování. Pamatujte, že je musíte umět vydokladovat - například velkým technickým průkazem či fakturami.

Pamatujte, s celým procesem vracení daní z Rakouska vám velmi rádi pomůžeme. Od kompletace podkladů, až po finální připsání přeplatku na váš účet.

Kontaktujte nás ještě dnes a udělejte krok k získání vašich daní z Rakouska.

Pracovali jste v Rakousku za posledních 5 let? Požádejte o vrácení daní.. Více info.