Získání vašeho daňového přeplatku je navíc plně v souladu s platnou rakouskou i slovenskou legislativou, neovlivňuje výši vašeho důchodu ani započítávané roky.

  • Podstatné je, abyste v Rakousku pracovali za posledních 5 let jako zaměstnanec a uměli to prokázat.
  • My v TJ-Legal, s.r.o. vám se získáním peněz, na které máte plný legální nárok, rádi pomůžeme
  • Sepsali jsme pro vás tohoto jednoduchého průvodce krok po kroku abyste věděli, jak začít.

Ověřte si, zda máte nárok

Na začátku si můžete zjistit, zda nárok na vrácení daní z Rakouska může potenciálně vzniknout i vám. Ujistěte se, že splňujete nasledujíci podmínky:

  • v Rakousku jste pracovali v období za posledních 5 let, žádat můžete za rok. 2022, 2021, 2020, 2019 a 2018 – můžete žádat za jeden rok, i za více současně,
  • v Rakousku jste pracovali na zaměstnanecký poměr (bohužel, vrácení daní pro pečovatelky - OSVČ se v TJ-Legal, s.r.o. nevěnujeme),
  • zaměstnavatel za vás řádně platil odvody v Rakousku - nemusí jít pouze o rakouskou firmu, žádat o vrácení daní můžete i tehdy, pokud jste byli v Rakousku vyslaným zaměstnancem slovenské společnosti.

Požádejte o vrácení daní z Rakouska. Rádi vám s tím pomůžeme.

Chcete-li provést předběžný výpočet vrácení daně, můžete použít naši daňovou kalkulačku. Upozorňujeme, že výsledná částka závisí na správnosti vámi zadaných údajů a má orientační charakter.

Shromážděte si podklady

Klíčovým dokumentem je vždy potvrzení o zdanitelných příjmech, který se v rakousku zkráceně nazývá Lohnzettel. Pokud jej nemáte, pomoci vám může i poslední výplatní páska od každého zaměstnavatele – pokud jste jich měli víc.

Nemáte týhle dokumenty? Nevadí, máte dvě možnosti:

za poplatek je pro vás můžeme vyžádat,

můžete si je vyžádat na vlastní pěst dle našeho návodu.

Ozvěte se nám, i když tyto dokumenty ještě nemáte, nebo si nejste jisti, zda máte nárok na vrácení daní z Rakouska. Velmi rádi zjistíme, jestli vznikl nebo ne.

Kontaktujte společnost TJ-Legal, s.r.o.

Splňujete podmínky uvedené v prvním kroku? Výborně.

Již bez ohledu na to, zda v této chvíli máte potvrzení o zdanitelných příjmech nebo výplatní pásky, důležitým krokem je vyplnit náš krátký online registrační formulář na tomto odkazu.

V něm zadáte své kontaktní údaje, vyberete si roky, za které máte zájem o vrácení daní z Rakouska a vyberete si cenový balíček. Následně, po dokončení této nezávazné registrace, vám na zadaný mail přijde zpráva se srozumitelnými instrukcemi, jak postupovat dále.

Pamatujte, že nás můžete kontaktovat, ať jste v jakémkoli stadiu řešení vrácení daní z Rakouska. Napište nám mail na kontakt@tj-legal.com, nebo zavolejte v pracovních dnech (kromě čtvrtka) v době od 08:00 – 16:00 na tel.: +421 51 321 5211.

Velmi důležité Pokud se vás někdo zeptá – nevíš, kdo dělá rakouské daňové přiznání? - odpovězte mu, že mu rádi pomůžeme ve společnosti TJ-Legal, s.r.o. a můžete získat 15 € za doporučení.

 

Žádat o vrácení daní z Rakouska se určitě vyplatí. Daňový přeplatek můžete získat až 5 let zpětně. Více info.