Kalkulačka vrácení daní z Rakouska

Naše daňová kalkulačka je šikovným nástrojem, díky kterému můžete získat alespoň základní představu o tom, zda se vám vyplatí žádat o vrácení daní z Rakouska (prozradíme, že ve většině případů se to určitě vyplatí).

Práce s ní je mimořádně jednoduchá.

Vyplníte několik základních údajů o své práci v Rakousku - rok(y), kdy jste tam pracovali, počet dětí, výši hrubého příjmu, výši odvodů a ve finále dostanete orientační výpočet vašeho potenciálního daňového přeplatku.

Rovnou o něj můžete i požádat - využitím našich služeb. Slovákům pracujícím v zahraničí pomáháme už přes 16 let. Za tu dobu jsme našincem na vrácení daní z Rakouska získali dohromady statisíce eur.

Zjistěte, zda máte nárok na vrácení daní z Rakouska - začněte ještě dnes!

Zaplatil jste daně v Rakousku? Zjistěte, zda máte nárok na vrácení! Chci si to vypočítat

Na co myslet při používání kalkulačky?

Mějte na mysli několik zásad.

V první řadě - výpočet daňové kalkulačky je orientační. Přesněji vám výši vrácených daní z Rakouska určí náš pracovník, respektive ve finále až rakouský finanční úřad Finanzamt. Na konečný výpočet vratky daně totiž má vliv potenciálně několik dalších skutečností, které z technických důvodů nebylo možné zahrnout do kalkulačky.

Myslete na to i v případě, že vám kalkulačka vypočítá, že nemáte nárok na daňový přeplatek. Ve skutečnosti ho po započtení odpočitatelných položek (např. na vedení dvojí domácnosti, dojíždění do práce a podobně) mít můžete.

Váš přeplatek může být vyšší, ale i nižší než částka, kterou dostanete z kalkulačky.

Naše doporučení zní: pokud jste v letech 2019-2023 pracovali v Rakousku (tedy za posledních 5 let) rozhodně si nechte ověřit nárok na vrácení daní. Potenciálně si takto můžete přilepšit o stovky až tisíce eur

První krok můžete udělat ZDE.