Vrácení daně z Nizozemska - slovník

Belastingdienst - nizozemský finanční úřad. Jde o instituci, jejímž prostřednictvím probíhá většina procesu vracení daní z Nizozemska.

BSN - nebo i burgerservicenummer či sofinummer. Jde o osobní identifikační číslo přidělené každému občanovi EU, který se zaregistroval u nizozemského městského úřadu, tedy gemeentu. BSN je v podstatě jediné číslo, které nutně potřebujete při komunikaci se státními/lokálními institucemi.

C-form (a alternativy) - jde o jeden ze šesti druhů nizozemských daňových přiznání. Kromě C-forem rozlišujeme ještě M, P, E, W a F-form. Pro získání daní z Nizozemska je nezbytné podat ten správný typ daňového přiznání - s čímž vám rádi pomůžeme.

DigiD - jde o digitální identifikátor, přidělovaný lidem, kteří už mají BSN. Jeho „vlastnictví“ není povinné ze zákona, ale díky němu získáte přístup k řadě služeb státních organizací a úřadů. Žádost o DigiD kód si můžete podat na https://www.digid.nl/

Formulář EU/EWR - také formulář EU/EER, nebo hovorově formulář E9. Představuje výkaz zdanitelných příjmů, kterých klient dosáhl mimo zemi, v níž žádá o vrácení daní - v tomto příkladu v Nizozemsku. Zahraniční finanční úřad ho potřebuje k přesnější daňové kalkulaci. Je povinnou součástí žádosti o vrácení daně z Nizozemska. Přečtěte si, jak můžete žádat o formulář E9 svépomocí a zdarma.

Jaaropgaaf - snad nejdůležitější dokument, který potřebujete při vrácení daní z Nizozemska. Jde o potvrzení o vašich ročních zdanitelných příjmech od konkrétního zaměstnavatele. Tento formulář vám zaměstnavatel vystaví po skončení kalendářního roku, zpravidla v lednu/únoru. Pokud jste měli zaměstnavatelů v roce, za který žádáte o vrácení daní, více, potřebujete Jaaropgaaf od každého z nich. O Jaaropgaafu čtěte v našem blogu: Vrácení daní z Nizozemska – formulář Jaaropgaaf.

Zorgtoeslag - jedná se o separátní službu, respektive příspěvek na zdravotní pojištění v Nizozemsku. Žadatelé o vrácení daně z Nizozemska mají za určitých podmínek nárok i na získání Zorgtoeslag. Vzniká těm, kteří byli v této zemi povinně zdravotně pojištěni a nepřekročili jistou maximální výši příjmu, která se z roku na rok mění. 

Nechte si zpracovat žádost o vrácení daní z Nizozemska u odborníků v TJ-Legal.

Žádost o daně z Nizozemska - s námi prostě!

Vrácení daní z Nizozemska se někdy může zdát příliš komplikované, plné nic neříkajících termínů a byrokratických povinností. Dobrou zprávou však je, že od drtivé většiny z nich se můžete jednoduše osvobodit.

Jak?

Velmi důležité Žádostí o vrácení daně z Nizozemska prostřednictvím SPOLEČNOSTI TJ-Legal. Kromě toho, že naši žádost ve slovenštině si vyplníte jednoduše v šikovné on-line aplikaci, s vyplňováním vám pomůže i váš osobní produktový specialista.

Nemusíte se tedy obávat, že narazíte na otázku či pojem, kterým nebudete rozumět.

Udělejte krok k získání vašich peněz už dnes - zaregistrujte se pro vrácení daně z Nizozemska hned teď.

Zaregistrujte se už nyní na služby poskytované v Nizozemsku! Viac info.