K tomu, abychom zjistili, zda vznikl nárok na vrácení daně, pro klienta zpracujeme předběžnou kalkulaci. K vypracování daňové kalkulace potřebujeme:

         1. Žádost s kompletními osobními údaji

         2. Pracovní historii

Pod pojmem pracovní historie se rozumí údaje o tom, kde a jak dlouho klient pracoval v rámci kalendářního roku, za který chceme žádat o vrácení daně.

Příklad:

  • 1.1.2021 – 15.4.2021 – nezaměstnaný
  • 16.4.2021 – 20.6.2021 – zaměstnán pro firmu XYZ s.r.o, Hlavní 53, Revúca.
  • 21.6.2021 – 30.6.2021 – nezaměstnaný
  • 1.7.2021 – 15.8.2021 – Otto Workforce BV, Nizozemsko
  • 16.8.2021 – 31.12.2021 – Sagius BV, Nizozemsko.

Pokud by žadatel během roku pracoval v dalších zemích kromě Nizozemska nebo Slovenska, i z těchto zemí je třeba zdokladovat výši dosaženého příjmu.

Požádejte o vrácení daní z Nizozemska. Rádi vám s tím pomůžeme.

         3. Potvrzení o dosažených příjmech


U našeho fiktivního klienta bude třeba doložit Potvrzení o zdanitelném příjmu za rok 2021 od firmy XYZ s.r.o a také Jaaropgaafy od firmy Otto Workforce BV a Sagius BV..

Velmi důležité Na základě přijetí kompletních informací o celosvětovém příjmu od klienta umíme zjistit,

zda má či nemá nárok na vrácení daní z Holandska


Aby bylo pro naše klienty snadné nám tyto informace a podklady poskytnout, máme pár obecných doporučení:

  • zaznamenávat si začátek a konec každého zaměstnání. Víme, že než člověk najde v zahraničí tu správnou práci, vyzkouší jich více, a v takovém případě je třeba, aby věděl o každé z nich říci, kdy a jak dlouho tam pracoval.
  • na začátku následujícího roku se ujistit, že každý ze zaměstnavatelů poskytl potvrzení o příjmu za loňský rok. Z Nizozemska je to jaaropgaaf, ze Slovenska Potvrzení o zdanitelném příjmu, z Německa je to Ausdruck, z Rakouska Lohnzettel... Pokud ho zaměstnavatel nepošle automaticky, je třeba si ho vyžádat.
  • v neposlední řadě doporučujeme pamatovat na podání českého daňového přiznání a v tomto daňovém přiznání přiznat celosvětový příjem.

    Pracovali jste v Nizozemsku? Mohl vám vzniknout nárok na vrácení daní. Chci vrácení daní